Jens werkt als schoolfotograaf

« Terug Start

[QA] Schoolfotografie

Gepost op

De dag dat de schoolfotograaf langskomt op de middelbare school is een belangrijke dag. Het legt de foto van jouw jaar of het jaar van jouw kind vast. Je wilt natuurlijk een leuke herinnering hebben aan het schooljaar en een leuke foto is een goede manier om het vast te leggen. Ook kun je in het verloop der jaren de veranderingen die je doorgaan hebt bijhouden. De schoolfoto middelbare school is veel meer dan gewoon een leuke foto. Natuurlijk wil je er op je paasbest uitzien op deze foto's. In deze blogpost geef ik tips en tricks hoe jij verzekerd kunt zijn van een goede schoolfoto middelbare school.

Goede voorbereiding is het halve werk 

Zoals alles in het leven is goede voorbereiding het halve werk. Bereid je goed voor op deze dag en er kan niks misgaan. Ten eerste is het van belang om de datum dat de schoolfotograaf langskomt in je agenda te schrijven. Markeer, onderlijn en zet uitroeptekens erbij. Op deze manier voorkom je dat je met een verslapen hoofd op de schoolfoto moet. Maak het jezelf makkelijk en leg de dag voordat de schoolfoto's genomen worden je kleren al klaar. Zo hoef je daar de volgende morgen niet meer over na te denken. Bedenk vast wat je met je haar wilt doen en of je make-up op doet. Een goede voorbereiding scheelt je een hoop gedoe. Lachen Wil je leuk op de schoolfoto middelbare school staan? Zorg dan dat je lacht. Een glimlach zorgt altijd voor een betere foto. Je kunt jouw glimlach oefenen. Ga voor de spiegel staan en vindt jouw natuurlijke glimlach. Oefen deze en ben verzekerd van een leuke foto. Wanneer je weet hoe je op commando leuk kunt lachen, kun je altijd leuk op de foto staan. Het fotomoment gaat altijd erg snel, soms voordat je er erg in hebt is de foto al genomen. Een dikke aanrader is om al lachend te gaan zitten. Zo voorkom je een té spontane foto en sta je gegarandeerd lachend op de schoolfoto.

Een laatste check

Ga voordat de schoolfoto genomen wordt nog even snel langs het toilet om gebruik te maken van de spiegel. Zit je haar nog goed, kam het even door en werk eventueel jouw make-up bij. Je kunt van deze tijd gebruik maken om alles even te perfectioneren. Leuk op de schoolfoto van de middelbare school te komen staan kan natuurlijk spontaan. Maar je kunt ook zelf het hef in hand nemen en zorgen voor goede voorbereiding. Draag jouw mooiste kleren, oefen een glimlach en zorg zo voor een leuke foto. Valt de foto toch iets minder uit dan gehoopt? Geen zorgen, volgend jaar is er weer een kans. Voor meer informatie spreek met Foto Koch.


Delen